MARC

JANSSEN

 

Marc Janssens, 49 jaar, geboren en getogen in Meerhout, is bezeten van kunst en vormgeving. Hij volgde de opleiding “plastische kunsten” aan het S.I.S.A. in Antwerpen, “toegepaste grafiek” aan Sint Lucas Antwerpen en “beeldhouwen” aan de Academie van Mol. Hij werkte als graficus, zeefdrukker en leraar creatieve technieken. Sinds 2008 richt  Marc zich volledig op zijn passie: beeldhouwen.

Centraal thema bij Marc is de menselijke figuur. Marc’s beelden zijn voornamelijk naakte mannen, want naakt is de mens op zijn kwetsbaarst. De mens die worstelt en het zwaar heeft. Marc haalt zijn inspiratie uit actuele thema’s zoals het onvermogen tot communicatie, eenzaamheid en de grote hunkering naar een beter leven.  Zijn atelier staat vol met unieke en vreemde figuren, die de bezoeker doen beseffen, dat de mens wetens en willens de wereld aan het kapotmaken is.  De krachtige maar toch fragiele sculpturen  dompelen de toeschouwer in een wereld vol fantasie, tederheid en humor.  Hij bekleedt zijn beelden met materialen zoals ijzerdraad, linnen stroken, papier, hout en allerlei gerecycleerde objecten. Na tentoonstellingen in diverse steden in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en China, is nu Tessenderlo aan de beurt.

In het Lomak presenteert Marc zijn werk:  “By trial and error”, vrij vertaald:  “Met vallen en opstaan”.   Met vallen en opstaan leer je hoe het leven in elkaar zit. Langzaam leer je hoe je overeind blijft in het leven en op een dag … sta je er gewoon. Je hebt stabiliteit gevonden !

LOMAK IS EEN INITIATIEF VAN KIWANIS TESSENDERLO ALCHEMIA EN DE GEMEENTE TESSENDERLO NAAR EEN IDEE VAN JEFF RUTTEN