ELLEN

VRIJSEN

 

Ellen Vrijsen werd  geboren te Turnhout in 1979 en groeide op in Ham. Na haar studies aan Sint-Lucas in Antwerpen debuteerde zij in 2011 als illustrator van jeugdboeken. Haar eerste prentenboek ’Cantecleir’ werd bekroond met de Boekenpauw voor het best geïllustreerde Jeugdboek.

 

Uit het juryverslag van de Boekenpauw:

"De illustrator verft en tekent met een losse zwierige hand, maar is tegelijk heel nauwgezet in de expressie van de verschillende figuren. Met één enkele kleurtoets slaagt ze erin karakter te geven aan emoties en gebeurtenissen. Haar prenten zijn gedurfd, haar kleuren dynamisch en ongetemd !"

 

Ellen heeft een grote liefde voor beelden van welke soort ook en vertelt graag eigen verhalen op doek of papier. Het gaat om het verwerken van indrukken en herinneringen. Het leven als schilderkompas, zoet of bitter, het perfect willen benaderen van de imperfectie, ze deinst er niet voor terug.

 

Haar illustraties zien er heel naturel uit  –  als ontsnapt uit een kinderdroom  –  soms beangstigend maar meestal betoverend. Zo betoverend dat je er blijft naar kijken.

 

Ellen is ook docent aan de hogeschool PXL in Hasselt.

LOMAK IS EEN INITIATIEF VAN KIWANIS TESSENDERLO ALCHEMIA EN DE GEMEENTE TESSENDERLO NAAR EEN IDEE VAN JEFF RUTTEN