BART

STOLLE

 

Bart Stolle werd  geboren te Eeklo in 1974, hij is master in de toegepaste kunsten aan de Hogeschool Gent afdeling Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en een rijzende ster in de Vlaamse Kunstwereld. Hij maakt schilderijen, installaties en animatiefilms.

 

De kunstenaar maakt gebruik van eenvoudige maar heel pure vormen - vierkanten, cirkels en basisiconen - en verbindt op bijzondere wijze twee heel visuele beeldvormen : de schilderkunst en het digitale beeld.  De abstractie geeft structuur aan zijn werk en geeft de elementen vorm.  Het spel van dunne en dikke lijnen, verschillende verhoudingen en het gebruik van pure kleuren scheppen een zeer beweeglijk beeld. Letterlijk in zijn video’s en figuurlijk in zijn schilderijen.

 

Bart Stolle vindt het onzichtbare interessanter dan het zichtbare. Hij wil met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk zeggen. Door veel weg te laten wil hij dat de kijker zelf invult en zijn eigen fantasie en empathie gebruikt.

 

Hij lanceert zijn kunstprojecten onder de naam “Low Fixed Media Show”  en verwijst daarmee naar de stap terug,  naar een “veel doen met weinig middelen”-ethiek.

 Het resultaat is een soort van oer-kunst, leesbaar en direct, maar wel in de taal van de 21ste eeuw.

LOMAK IS EEN INITIATIEF VAN KIWANIS TESSENDERLO ALCHEMIA EN DE GEMEENTE TESSENDERLO NAAR EEN IDEE VAN JEFF RUTTEN